Välgörenhetskväll

Igår hade vi en fantastisk välgörenhetskväll på Scandic Frimurarhotellet. Tillsammans med personal, styrelsemedlemmar, volontärer, sponsorer, artister och samarbetspartners. En kväll där vårt hjärta för barnen och familjerna på Huset fick stå i centrum. Kvällen bjöd på både skratt och tårar. Vi fick ta del av familjeberättelse från Huset, lyssna på fantastisk musik från barnkören solmates, Lana & the Papas, Bar Trio, samt härlig musik från Peter Johansson, Bruno Mitsogiannis och Matilda Grün. Komikern Lotta Källström bjöd på skratt och Fredrik Stenström höll en häpnadsväckande trollerishow. Konferencier Åsa Sjöberg ledde oss genom kvällen.

Innan middagen kunde gästerna köpa lotter till vårt lotteri. I vinstpotten fanns priser från Linköpings fallskärmsklubb, Östgöta museum, Systrarna Grön, Östgöta Kök, P.A.U.S, Beach Arena, Strömstad Spa och Resort. Vi Tackar för alla de fina priserna vi fått som gåva. Allt överskott under kvällen går till Huset och används som förmån till våra barn och familjer som behöver bo hos på Ronald McDonald Hus, ett hem hemifrån.

I slutet av kvällen delades en goodiebag ut till alla gäster. Som ett tack för allt de bidrar med för att vi ska kunna erbjuda ett hem till alla de barn och familjer som behöver bo nära sjukhuset.
I Goodiebagen fanns gåvor från Löfbergs, Medtryck.se, Coca Cola, Lyko och Diversey.

Vi vill tacka även våra andra sponsorer som deltog under kvällen, Scandic Frimurarhotellet, Blomstertorget, FÖB, Performiq, Food Folk, McDonald´s, Universitetssjukhuset i Linköping, Hags, Linköping Ica Maxi Stormarknad, Rekab, Coor Service Managment, Livgrenadjärmässen, Franke, Bagler Production, PNM Music.

Tack för en fantastisk kväll!

Tack till Cykloteket

Stort tack till Cykloteket som skänkt två juniorcyklar till oss. Nu kan även de yngre gästerna låna cyklar av oss!

463370599759.jpg

Trädgårdsröj

I går hade vi Höströj i vår trädgård. Blomstertorget som stöttat Huset i så många år kom med en bil fullastad med blommor, pumpor, dörrkransar och dekorationer. Caroline, Elijena och Astrid hjälpte oss plantera och göra fint i trädgården. På plats hade vi även ett härligt och glatt gäng volontärer som rensade ogräs, planterade nytt, gjorde fint i lekstugor, monterade ner studsmatta och mycket mer.

Vi avslutade dagen med en god värmande lunch från Östgöta Kök.

Tusen tack till alla som hjälpte till under dagen!

Kebabkväll

Varma Tack till familjen Is, Emilia, Mattheus, Julia, Isak, Maria och Josef som bjöd alla familjer med middag ikväll! Det bjöds på kebab med många goda tillbehör. Hjärtliga Tack till NISO kebabprodukter som sponsrade med matvaror! 

En härlig kväll med mycket god mat och fullt med gäster i matsalen!

NISO Kebab.jpg

En hälsning från en gäst

" Tack för dessa dagar i detta ombonade hem med all kärlek och värme som möter oss!
Särskilt viktig blev onsdagen den 25 april då jag inte visste hur jag skulle klara av att vänta tills min anhöriga var färdigopererad. Det skulle ta flera timmar det visste jag...

Då¨plötsligt var trädgården full med arbetsvilliga volontärer och personal och medhjälpare från Blomstertorget och gäster, Unga och samla. Alla arbetade tillsammans. Rensade, planterade, sådde och mötte våren med all sin växtkraft.

Att få vara inomhus, omhuldad av husets väggar och se alla i arbete, det hjälpte mig genom dagen. Beskedet att allt var bra med operation kom efter många timmar.

Timmar som bara försvann i allt arbete som utfördes av Er volontärer och personal! Tack!

Tack Ingrid som pysslade om blommor och annat här inne! Från hjärtat mitt varmaste tack! /Kerstin"

IMG_4516.JPG

Trädgårdsdag

I går hade vi vårröj i vår trädgård. Vi är så glada över vårt samarbete med trädgårdstorget. Caroline, Eljena och Astrid kom med en bil fullastad med blommor, jord, bark, krukor, arbetshandskar, fröer m.m.
 

Det är härligt när man får kratta bort löv, rensa bort ogräs i rabatterna och så nya fröer inför vår och sommar. Vi planterade nya blommor i våra krukor och rabatter. Nu möts våra gäster av en färgsprakande och inbjudande utemiljö när dom går ut i trädgården.

Till vår hjälp hade vi även ett glatt gäng volontärer och gäster som hjälpte till!

Tusen tack till Blomstertorget, alla volontärer och gäster! <3

 


 

Husmiddag

Igår bjöds alla gästerna på Husmiddag. Vår volontär hade planerat samt förberett middagen. Han fick hjälp av våra volontärer Elise, Eva, Gunilla och Catharina att laga all den goda maten. Det bjöds på lax i ugn och potatis, glass till efterrätt. Mycket gott!

 

2.jpg

Bakning

Idag har vår volontär Laila varit på Huset och bakat. Hon fick hjälp av gästerna Vivianne och Alicia. Dom bakade goda kärleksmums!

"Julen varar än till påska..."

"Nu är det jul igen, julen varar än till påska..." Ja här på Huset är det i alla fall inte långt ifrån sanningen. Julgranen utanför Huset har stått så fint och lyst upp om kvällarna utanför entrén. Men nu till påsk tyckte vi det var dags att ta ner julgranen. Katarina fick hjälp av vår volontär Rolf.

20180329_110516.jpg

Påskmiddag och pyssel

Påskmiddag och pyssel bjöds alla gäster på förra veckan. Ica Maxi Stormarknad sponsrade med all mat till påskbordet. Våra Volontärer Laila, Christina, Eva, Elise, och Gunilla lagade all den goda maten. Marisibell sponsrade Huset med påskägg med godis, som delades ut efter middagen. Syskonstödjare Carina var på Huset och pysslade med alla barnen. Det blev en trevlig kväll med god mat!

Under skärtorsdagen kom Karamello förbi med påskägg fyllda med godis, som har delats ut till alla boende gäster.

 

Tack alla som hjälpt till att sponsra med mat och påskägg! Tack till alla våra fantastiska volontärer som lagade så god mat till alla våra gäster!

 

Vårfint!

Igår var vår volontär Siv på Huset och hjälpte oss göra vårfint utanför entrén. 

Tack Siv!

 

 

untitled.png

Husmiddag med Ladies Circel 17

I onsdag anordnade Ladies Circel 17 en Husmiddag för alla våra boende familjer. Kvällen började med en kul pysselstund för alla barnen. Det blev mycket populärt. Därefter lagade dom mat till alla familjer. Tacos, en favorit hos många barn!
Tidigare under dagen fick vi besök av sjukhusprästen Niklas som hade med sig två tjejer från Brasilien som spelade och sjöng med alla barnen på Huset!
Tack till Ladies Circle och Niklas med kollegor som ordnade en sån härlig dag med musik, pyssel och middag för alla gäster på Huset. Uppskattat av både stora och små. 

 

 

Tack till Cuddlings som skänkt tröstisar

Varmt tack till Cuddlings som skänkt fina tröstisar till Huset.
Ibland kan man behöva en mjuk och gosig kompis att krama om. Här på bilden är Tuva-Li som ger tröstisarna en extra kram!

http://sv.cuddlings.com/

IMG_4034.JPG
IMG_4035.JPG

Våra fantastiska volontärer!

Tänk att komma in från kylan och det luktar nybakat. Någon häller upp nybryggt kaffe i en termos. En annan vattna blommorna. Någon har hängt upp nytvättade lakan och vikt dom omsorgsfullt. Bordet som började bli vingligt är nu lagat och alla sängbord på Huset är slipade och inoljade.

Detta är bara några av de sysslor som våra volontärer hjälper till med på Huset. Våra volontärer gör det där lilla extra som betyder så mycket i en tuff vardag för våra gäster. 

Här är bilder på två av de 12 fantastiska volontärer som vi har förmånen att ha hos oss på Ronald McDonald Hus i Linköping.

på bilderna: Rolf som lagar ett trasigt bord och Ingrid som hjälper vår personal Sara med tvätten.

Tack till alla våra volontärer som ställer upp med tid och engagemang och som visar stor omtanke för familjerna som bor på Huset! 

 

rolf lagar bord.JPG
Sara och Ingrid tvättstugan.jpg

Varmt Tack till Ica Maxi Stormarknad Linköping

Tusen tack till Ica Maxi Stormarknad i Linköping som sponsrat oss med matvaror.
Ibland kommer familjer till oss utan att hunnit packa med sig något. Det kan vara svårt att hinna handla mat och ta sig iväg till affären. Kanske behöver man checka in sent på kvällen och inte hinner handla någon kvällsmat eller frukosten till dagen efter. Tack vare sponsring från Ica Maxi Linköping kan vi nu i dessa fall erbjuda familjerna några basvaror så de kan laga middag och frukost.

Vi har även fått blöjor och barnmat till de yngsta gästerna på Huset.

Varma tack till Ica Maxi Linköping <3

 

maxi sponring.JPG

Grattis Saga

Grattis saga på 1 -årsdagen. Vi hann fira Saga en liten stund här på Huset innan det var dags på henne och mamma att åka hem.

 

 

saga 1 år fyller år.jpg

Volontärsträff

I vår verksamhet finns förutom personalen, många engagerade volontärer.

Volontärerna hjälper till med att vattna blommorna, baka, reparationer, husmiddagar och mycket annat. Våra volontärer gör det där lilla extra som sätter en guldkant på vardagen här på Huset. 
Som tack för den tid och det engagemang volontärerna ger oss på Huset ordnar vi bland annat några gånger per år volontärsträff. 

I går hade vi årets första volontärsträff. Det blev en mycket trevlig kväll. Den startade med en presentation av Carina Karlsson som arbetar som syskonstödjare på avdelningen BOND på US. Därefter fick vi en kurs i betonggjutning som Carina höll i. Det tillverkades ljuslyktor, skålar, dekorationer och krukor. 

Kvällen avslutades med lotteri och en god middag. 

Tack till alla våra fantastiska volontärer och Tack till Carina som berättade om sitt arbete samt ordnande en trevlig aktivitet med betonggjutning! 

Tack till skapamer.se

Varmt tack till vår sponsor skapa mer som skänkt oss ljushållare till pyssel med alla barn och morgondagens betonggjutning mer våra volontärer.

 

skapamer.se

 

skapa mer ljushållare.JPG

En Hälsning från familjen Berggren/Aspnäs

Efter fem veckor på Ronald McDonald Hus är mamma Amanda färdigbehandlad och det är dags för familjen att åka hem. Innan avresa lämnade familjen en hälsning i vår gästbok:

" Bästa Ronald McDonald Hus i Linköping.
Tack för att ni gjorde en svår tid i vår familjs liv till en samtidigt trivsam och härlig period!

Vi kunde inte vara mer nöjda med vår vistelse här. Efter fem veckor är det nu dags för oss att åka hem igen. Mamman i familjen är färdigbehandlad!!
Vi har fått skapa oss en vardag här och har mött andra familjer. Vi har upplevt att även omm alla här helst skulle vara utan anledning att vara här - så är det guld värt att bo här och kunna skapa sig bästa möjliga situationen i det jobbiga.

Tack Katarina, Lina, Sara och Emelie för ett fantastiskt bemötande! Ni är grymma.

Amanda, Martin och Hilding (Vilding...) 17 månader."

Hilding med familj1.JPG

Uppträdande med fiolspel och rörelse

Äntligen har Vivianne och Alicias fioler kommit fram till Ronald McDonald Hus. Mycket förväntan och glädje inför första spelningen med fiolerna, sen de flyttade in på Huset för några veckor sen. Vivianne och Alicia bjöd på ett fantastiskt uppträdande med både fiolspel och rörelser i eftermiddags. Till sin hjälp hade de Torbjörn Köhl, Kapellmästare i Domkyrkans kammarorkester.  

fiolspelande.jpg